RealSales en Ocentri gaan samenwerking aan in Nederland.

RealSales en OCENTRI hebben met het zetten van een handtekening de basis gelegd voor een nauwe samenwerking. OCENTRI biedt een bewezen aanpak voor een omzetgroei van meer dan 15% in salesorganisaties. Dit wordt bereikt door het combineren van SAM en 90ROUNDS©, een uniek business analytics model met bijpassende methodologie voor reflectie. Real Sales heeft een krachtig begeleidingsprogramma voor accountmanagers, waardoor klanten zich nog meer aangetrokken voelen tot de organisaties waar deze accountmanagers werken. Het Persoonlijk Plan voor Sales Succes vormt hierin de basis.

RealSales Ocentri Rene Hendriks Ronald van der Stroom

Ocentri

René Hendriks (CEO Ocentri) geeft aan dat SAM het programma nog krachtiger, effectiever en succesvoller kan maken. Hij ziet de samenwerking positief tegemoet: “We hebben ons de laatste jaren toegelegd in het ontwikkelen van onze SAM Sales-BI tool en 90ROUNDS© reflectiemethode. Het diverse klantenbestand en unieke begeleidingsprogramma van Realsales bieden ons de mogelijkheid een groter deel van de markt te bedienen vanuit onze channel strategie.

RealSales

Jan Miltenburg (CEO RealSales) heeft in zijn zoektocht naar goede sales-BI contacten een sparringpartner gevonden in Ronald van der Stroom, salesdirector van Ocentri (foto links). Door de klik, verbinding en enthousiasme ontstond al snel het idee om de krachten van de producten te bundelen. “De eenvoud van SAM en de kracht van het inzicht spreekt ons aan en voelt als uniek in de markt. Deze co-creatie is de basis geweest om te komen tot deze overeenkomst. Hierdoor kunnen wij wederom ons portfolio uitbreiden bij onze klanten en zijn we in staat om nieuwe markten te openen” aldus de CEO van RealSales.

Ocentri: info@ocentri.com ; ronald.vander.stroom@ocentri.com

Website Ocentri: www.ocentri.com

Website Real Sales: http://realsales.nu/